Az OSHINGULU HUNTING SAFARIS egyedülálló vadászati lehetőséget nyújt Namíbiában. Bank József az egyetlen magyar származású professional hunter. Bank József kiterjedt kapcsolatokkal rendelkezik egész Namíbia területén, ugyanakkor nem kötelezte el magát egyetlen vadászfarm mellett sem, így vendégeinknek lehetőségük van az elejteni kívánt vadfajoktól függően több terület bebarangolására, felfedezésére is. Bank József a vadászatot a vendég igényeihez, elképzeléseihez igazítja.

A vadászati idény minden évben február 1-től november 30-ig tart. Az ajánlott vadásznapok száma 10-14 nap, 2-4 vadász részvételével az elejteni kívánt vadfajoktól és azok mennyiségétől függően. Lehetőség szerint hozza magával saját lőfegyverét. Ajánlott kaliber: 30-06, vagy annál nagyobb kaliber, a megfelelő számú - minimum 60 darab - lőszerrel. Amennyiben erre nincsen lehetősége, igény esetén fegyver és lőszer a helyszínen is bérelhető. Célszerű továbbá az évszak színeinek megfelelő öltözék beszerzése, ez tavasszal a zöld, egyébként a drapp különböző árnyalata. A szárazság, és a magas UV sugárzás miatt egész évben mindenképpen ajánlott a hosszú ujjú ing, széles karimájú kalap, hosszú nadrág, vékony (vadászoknak ujjatlan) kesztyű.

A vadászat naponta a reggeli óráktól napnyugtáig tart. A vadászati módok a következők:

Barkácsolás, Cserkelés

A barkácsolás a vadászterületek nagy kiterjedése miatt a leghatékonyabb vadászati mód. A barkácsolás platós terepjáró autók segítségével történik. Az autók jól felszereltek: párnázott ülőhelyek, könyöktámasz, stabil tartó a lőfegyvereknek (a rázkódás okozta elállítódások elkerülése érdekében). A nagy vadbőség miatt kifejezetten előnyös a magaslati kilátás, megkönnyíti a megfelelő trófea kiválasztását. A lőtávolság 150-200 méter. Amennyiben szükséges (illetve igény esetén), az autóról leszállva gyalogos cserkelésre is sor kerül, ez esetben háromlábú lőbot áll rendelkezésre a lövés pillanatában. A járműről a tájat nézegetve és vadakat keresve vigyázni kell az útszéli fák, bokrok tüskös ágaira.

Lesvadászat

A legtöbb vadászterület gondosan kialakított leshelyekkel rendelkezik. Az itthoni magaslesekhez hasonló leshelyek mellett bungallószerű építmények és faágakból, fűből kialakított lesek jellemzőek. A leshelyek többnyire a természetes és mesterséges itatóhelyeknél vannak felállítva, melyeket rendszeresen látogatnak a legkülönfélébb vadak. Lesvadászatra főként varacskos disznó, pávián, leopárd elejtésekor kerül sor, de nagy eséllyel vadászhatóak leshelyről a különböző féle antilopok és a zebra is. A lesvadászat alkalmával a szükséges kisegítő személyzettel rádió kapcsolatban állunk, ha türelmünket siker koronázza, vagy sebzés esetén az utánkereséshez járműre és nyomkeresőkre van szükségünk, perceken belül ott terem a terepjáró.

Bank József a trófeák szakszerű kezeléséről és Magyarországra történő megküldéséről maga gondoskodik. A trófeákra nem kell sokáig várni, általában a vadászattól számított két hónapon belül megérkeznek.

FONTOS:
Utazásának időtartamára kössön megfelelő, extrém sportokra (a vadászat biztosítási szempontból ennek minősül) kiterjedő (!) baleset, betegség és poggyász biztosítást! Mi nem vállalunk felelősséget elveszett csomagért, fegyverért, repülő késésért, esetleges betegségekért, balesetért, stb.

Időben gondoskodjon repülőjegy foglalásáról, vízum és fegyver-kiviteli engedély beszerzéséről is! Partnereink szükség esetén segítségére lesznek a magyarországi ügyintézésben.

További információkért jelentkezzen az elérhetőségek menüpont alatt található telefonszámok, e-mail címek valamelyikén!


Vissza